Klinische studies tonen een substantiële verbetering aan in de kwaliteit van de prestaties en de effectiviteit van de oefeningen bij sportmensen die speciale ademhalingsoefeningen doen.

Zo wordt bijvoorbeeld het vermogen om statische oefeningen uit te voeren verhoogd van 1-2 minuten naar 6-8 minuten als gevolg van de ademhalingstraining. Tijdens 100 meter hardlopen ademen minder ervaren lopers 16-19 keer per 11.3-12.2 seconden looptijd, tegen meer ervaren lopers slechts 4-5 keer gedurende dezelfde tijd.

 

Om significante sportresultaten te behalen, is een afwisselende training van het ademhalingssysteem noodzakelijk. Zowel een hoge weerstand tegen hypoxie (lage CO2 waarde) en hypercapnia (hoge CO2 waarde) is essentieel, als een goed uithoudingsvermogen van de ademhalingsspieren. Het is aangetoond dat hypoxie-training meer kracht geeft en ertoe bijdraagt de hartslagfrequentie te stabiliseren. Ademhalingstraining die zowel hypoxie als hypercapnia combineert verhoogt de maximale fysieke kracht met 23% en de algehele oefeningscapaciteit met 55%.

 

Studies tonen aan dat ademhaling weerstandstrainingen een positieve invloed op het ademhalingssysteem hebben: kracht van ademhalingsspieren en het uithoudingsvermogen worden versterkt, weerstand tegen hypoxie en hypercapnia verbetert sterk, en de hoeveelheid energie die aan de spieren wordt doorgegeven wordt ook verhoogd met verbeterde aerobische prestaties.

 

Het optimale trainingsprogramma van het ademhalingssysteem is er een die tegelijkertijd verschillende trainingsfactoren inzet, ademhaling en bronchiale spieren traint, longventilatie en bloedcirculatie optimaliseert, en het aanpassingsvermogen van het lichaam verhoogt.

 

 

De “SPORT-BREATHE”-techniek is een speciaal ontwikkeld ademhaling trainingsprogramma met gebruik van het Frolov long en ademtraining systeem. Na twee weken training met dit programma constateren we een toename van de longcapaciteit en een verbetering van 20% van de ademhalingsfunctie bij sportmensen. Atleten en hun coaches bespeuren ook dat kortademigheid tijdens oefeningen sterk afneemt terwijl het algehele prestatievermogen toeneemt.

 

“SPORT-BREATHE” is de enige ademhaling trainingsmethode die verschillende trainingsfactoren combineert en is daarom perfect voor revalidatieprocessen een aanpassing aan de overgang van klimaat- en tijdzones.

 

Bekijk de klinische studie van het ademhaling trainingsapparaat voor sportmensen van Frolov (PDF)