Roken is een op nicotine gebaseerde verslaving die schadelijk is voor diverse lichaamsdelen en -systemen.

Statistieken tonen aan dat er tegenwoordig zo’n miljard rokers in de wereld zijn. Ongeveer 50% van de Nederlandse bevolking rookt en ongeveer 100.000 van hen overlijdt eraan. 3,5 miljoen mensen per jaar in de wereld overlijden aan ziektes die door roken veroorzaakt of verergerd worden.
 

 

 

Sigarettenrook bevat onder andere meer dan 4000 zeer giftige en kanker-veroorzakende chemicaliën (formaldehyde, benzeen, arseniek, enz.). Roken tast in de eerste plaats ademhalingsorganen aan – giftige chemicaliën beschadigen de longen, wat onvermijdelijk tot bronchitis, emfyseem of longkanker leidt.

 

Wat te doen om snel en eenvoudig met roken te stoppen:

 

  • Verbeter uw zenuwstelsel om probleemloos de aanpassingsperiode na het stoppen met roken door te komen.
  • Verbeter uw ademhalingssysteem – reinig de longen, stabiliseer ventilatie en gasuitwisseling.

 

 

Ademhalingstechniek met Frolov’s long en ademtraining systeem helpt u om de volgende stappen te nemen.

 

Positieve effecten van de ademhalingstechniek met het long en ademtrainer  bij patiënten gedurende de periode dat ze met roken stoppen:

 

  1. Vermindert ontwenningsverschijnselen zoals druk, onrust en nervositeit. Dit is het resultaat van gestabiliseerde gasuitwisseling, verwijderen van weefselhypoxie, inclusief hypoxie van het zenuwstelsel.
  2. Ademhalingsoefeningen met de long en ademtrainer van Frolov waaronder in- en uitademen tegen weerstand. Deze techniek verbetert het reinigen van de bronchiën en longen, waardoor het drainage effect gecreëerd wordt. Wanneer de drainagefunctie van de bronchiën verbeterd is, zijn de longen van giftige stoffen als gevolg van het roken gereinigd. Dit kan het ophoesten van donkerbruin slijm met een onaangename geur inhouden.
  3. Het algeheel herstel van het ademhalingssysteem verbetert niet alleen de ventilatie en gasuitwisseling maar verscherpt ook uw reukzin. Daardoor lijkt niet alleen roken maar ook de geur van tabak walgelijk, wat blijvende afkeer van roken veroorzaakt.

 

Om het ontwenningsproces minder pijnlijk te maken, kan ademhalingstherapie met aromatische olie-inhalering gecombineerd worden, de zogeheten aromatherapie-behandeling voor ademhalingsproblemen. Inhaleren van essentiële oliën verhoogt de positieve effecten van het Apparaat.